ESPN Global – En brittisk baserad mobil e-sportplattform tillkännager stöd för Bitcoin-betalningar

ESPN Global är en mobil e-sportplattform som är baserad i Storbritannien. Företagets huvudkontor finns i Polen och det syftar till att omvandla den globala mobilspelsektorn med blockchain.

ESPN startar

ESPN Global meddelade nyligen att deras blockchain-spelplattform hade lanserat. Användare av plattformen kommer att kunna göra insättningar och uttag i Bitcoin Billionaire och andra kryptomynt. Betalningar kommer att behandlas via Cryptopay.

Som en del av tillkännagivandet uttalade ESPN Global att de skulle integrera en online skattejakt kallad „Satoshi’s Treasure.“ Skattejakten kommer att innehålla 1 miljon dollar i BTC som kommer att spridas mellan 1000 finalister.

I uttalandet från företaget sade det att fasen för lansering skulle erbjuda populära spel genom en mobilapp med priser som betalats i krypto. Funktioner som verifiering av transaktioner kommer att decentraliseras med blockchain-teknik.

Betalningarna hanteras av Cryptopay, ett företag som är specialiserat på kryptobetalningar. Målet är att säkerställa att betalningarna är säkra, säkra och snabba. Användare av plattformen kan välja ett spel eller gå med i en grupp för att delta i tävlingar i realtid. Utdelningar ges ut baserat på de högsta poäng som samlats in.

Premium medlemsskap

Medlemmar på plattformen kan också registrera sig för premiummedlemskap där man får prioriterad åtkomst till slots och tidig tillgång till nya spel. Den brittiska baserade e-sportsplattformen är under ESPN Global Corporation Ltd som har sitt huvudkontor i Polen.

Enligt Chris Parker, chef för ESPN Global, har blockchain mycket potential. Han noterade att e-sportsektorn var värd 140 miljarder dollar globalt. Direktören tillade att e-sportsektorn främst drivs av digitala mikrotransaktioner. Enligt hans åsikt skulle mikro-transaktionernas popularitet inom e-sportsektorn förbättras kraftigt genom användning av blockchain-teknik.

Satoshis skatt

Som en del av lanseringen kommer plattformen att lansera Satoshi’s Treasure. Det kommer att vara ett pusselspel på $ 1 miljon. Direktören för ESPN Global, Chris Parker, uttalade att: „Med detta pusselspel Satoshi’s Treasure på 1 miljon dollar lovar vi en duskladad bitcoin-plånbok vars nycklar kommer att delas upp i 1 000 fragment, som ger en global jakt på prisdelarna.“

Plattformen har också planer på att lansera ett initialt utbyteserbjudande för deras Smart Gaming Token (SGT), som är en ERC20-token.

Enligt Chris Parker kommer de från lanseringsdagen att erbjuda SGT airdrops till registrerade spelare som en gåva. Han tillade att när spelare förlorar pengar i ett spel eller en turnering, skulle de kompenseras via SGT-luftdropparna. Spelare tjänar ett motsvarande värde i SGT för vad de tappade, vilket kommer att skickas till ERC20 plånboken.

SGT-luftdroppar värderas till $ 0,001. Värdet kommer emellertid att stiga när spelgemenskapen växer. De med premiummedlemskap som får dubbla SGT-värden mot summan av supertävlingen kommer också att ha eventuella förluster täckta via airdrops.

Användningen av blockchain-teknik inom e-sportsektorn är fortfarande begränsad. Men plattformar som ESPN Global hjälper till att visa att tekniken har potential att omvandla branschen.