Bitcoin Pumping op Jerome Powell’s Speech maar Miners Might Spoil This Rally

Bitcoin komt samen met goud nadat de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, de toezegging van de centrale bank om de inflatie op te voeren, heeft bevestigd.

De bellwether cryptocurrency raakte een intradayhoogte van $11.602 bij 13:21 UTC op de Bitstamp uitwisseling, toevoegend meer dan twee percenten aangezien Powell begon te spreken.

De S&P 500 index bereikte ook een nieuwe hoogte van alle tijden terwijl de index van de Dollar van de V.S. (DXY) daalde.

Voeding pompt Bitcoin

De twee procent inflatiedoelstelling die door de voormalige Fed-voorzitter Ben Bernanke is geïmplementeerd, moet nog worden bereikt.

Van nu af aan zal de Fed toestaan dat het inflatieniveau de twee procent inflatiegrens overschrijdt.

„De aanhoudende ondermaatse inflatie ten opzichte van onze doelstelling van 2 procent voor de langere termijn is een reden tot bezorgdheid. Velen vinden het contra-intuïtief dat de Fed de inflatie zou willen opdrijven. […] Een aanhoudend te lage inflatie kan echter ernstige risico’s voor de economie met zich meebrengen. Een inflatie die onder het gewenste niveau ligt, kan leiden tot een onwelkome daling van de inflatieverwachtingen op langere termijn, waardoor de werkelijke inflatie nog lager kan uitvallen, met als gevolg een ongunstige cyclus van steeds lagere inflatie en inflatieverwachtingen“.

Zoals U.Today meldt, heeft Bitcoin Revolution ook voor het eerst het moeilijk te kraken $10.000 niveau overschreden nadat de Fed aankondigde dat het de rente tot 2022 op 0,25 procent zou houden.

De historische stimuleringsmaatregelen van de Fed die bedoeld zijn om de klap van de recessie op te vangen, zijn de meest overtuigende bullish case voor Bitcoin.

Mijnwerkers sturen miljoenen naar beurzen

Terwijl de stieren eindelijk een stapje dichterbij komen door het verzwakken van de dollar, gooien de mijnwerkers misschien een moersleutel in hun plannen.

Volgens het gegevensbedrijf CryptoQuant hebben de Bitcoin-mijnwerkers de afgelopen uren 280 BTC (3,186 miljoen dollar) naar de cryptocentransacties gestuurd.

De mijnwerkers hebben de neiging om hun muntpunten te verzilveren om hun bedrijfskosten te dekken. Wanneer er meer munten naar de wisselkant worden gestuurd, wordt Bitcoin steeds kwetsbaarder voor een verdere terugval.

BTC geeft zijn winsten al op, momenteel wordt er voor $11.372 gehandeld.